O stawianiu kolejnych kroków w kulinarnym ¶wiecie...
poniedziałek, 03 listopada 2008

1 podwójna pier¶ z kurczaka

pół str±ka czerwonej papryki

kilka małych pieczarek

1 cebula

oscypek

olej

Marynata Staropolska do mięs i drobiu Kamis

Mięso zalać olejem wymieszanym z marynat± i odstawić na 1 - 2 godz. Warzywa umyć, paprykę i cebulę pokroić w mniejsze kawałki, a oscypka – w kostkę. Zamarynowanego kurczaka pokroić w kostkę.

Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie ( nie przypal± się ) i nadziewać naprzemiennie wszystkimi składnikami.

Szaszłyki piec w piekarniku w temp. 200 st.C na folii posmarowanej olejem ok. 20-30 min. W trakcie pieczenia obrócić na drug± stronę.

1 ... 26 , 27 , 28 , 29 , 30