O stawianiu kolejnych kroków w kulinarnym świecie...

sosy

czwartek, 12 listopada 2009

To ostatnia moja propozycja w ramach zabawy "Gotujemy po polsku", której patronuje serwis zPierwszegoTłoczenia.pl.  Szybka i smaczna przekąska w połączeniu z jajkami lub wędlinką, i to nie tylko na Wielkanoc.

 

ogórki konserwowe

grzybki marynowane

majonez

sól

pieprz

cukier

Ogórki i grzybki ( dobrze odsączone ) drobno posiekać, połączyć z majonezem, doprawić.

Nie podaję ilości ogórków grzybków, i majonezu, ponieważ można je dowolnie zmieniać, zależnie od upodobania, jednakże u mnie stosunek ogórków do grzybków wynosi zazwyczaj 1:1.

Jeśli sos zrobi się zbyt kleisty od grzybów dodaję odrobinę przegotowanej wody.

23:42, misbasia , sosy
Link Komentarze (2) »